keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Mika Nikkilä: Suomen aavemetsästäjät


Basam Books, 2019
Mika Nikkilä perusti veljensä Markus Nikkilän kanssa v. 2014 rajatiedon ilmentymiä tutkivan Paranormal Investigations Group Finlanin. Tartuin kirjaan, koska Mika Nikkilä on tulossa kirjailijavieraaksi Lammin kirjastoon, missä työskentelen. Kirjassa kerrotaan Mikan ja Markuksen sekä heidän mukanaan vaihtelevasti kulkevien ryhmäläisten kokemuksista aaveenmetsästyksestä.


Ryhmällä on keikoillaan mukana teknisiä laitteita. Tärkein niistä on Ghost box, joka skannaa satunnaisesti radiokanavia muodostaen samalla ns. white noise -ääniä. Laitteen avulla veljekset ovat saaneet yhteyksiä edesmenneisiin henkilöihin saaden kohinan seasta vastauksia kysymyksiinsä. Digisanelin tallentaa äänet, esim. kuiskaukset, joita ei paikan päällä pystyisi kuulemaan. Emf-mittari mittaa sähkömagneettisten kenttien muutoksia. Henget ovat kirjan mukaan energiaa, ja varsinkin paikoissa, joissa ei ole sähköä, mittarin arvon nousut ovat merkki henkien läsnäolosta. Lisäksi käytössä on yövideokamera sekä turvakameroita.

 Kirjan alussa Nikkilä kertoo hengistä, orbeista, poltergaist-ilmiöistä sekä tutkimuksen kulusta yleensä. Miehet ovat käyneet aaveita metsästämässä esim. Kytäjän kartanossa, Valkeakosken kaupunginteatterissa, Sääksmäen kartanossa, Sibeliuksen syntymäkodissa, Lapinlahden sairaalassa ja Outokummun kaivoksessa. Kirjassa kerrotaan varsin yksityiskohtaisesti istunnoista eri paikoissa ja ketä niissä on "tavattu". Usein Ghost boxin kautta puhuvat historian merkkihenkilötkin. Kirjan mukaan nämä henget eivät aina tiedä kuolleensa, vaan ovat jääneet vaeltelemaan jonkinlaiseen välitilaan. Joskus mukana on meedio, joka tunnistaa herkemmin henkien läsnäolon ilman mitään laitteita, ja onnistuu jopa joskus lähettämään heitä "valoon". 

Teksti on osin jopa puuduttavan tarkkaa kuvausta istunnoista, jotka toistuvat samanlaisina. Ryhmän kokemukset henkien läsnäolosta, puheesta ja jopa kosketuksista saavat kyllä skeptikonkin uskomaan, että kyllä tuolla henkimaailmassa vipinää on. Mika ja Markus ovat esiintyneet myös muutamissa tv-ohjelmissa, esim. Ylpeästi erilaiset ja EVS live, joista jälkimmäinen, suora lähetys ei ollut niinkään hyvä kokemus. 

Kirjan luettuani odotan kovasti kirjailijavierailua. Mika Nikkilä kertoo kirjastaan sekä aaveenmetsästyksestä Lammin kirjastossa (os. Linjatie 4, Lammi) perjantaina 23. elokuuta klo 16.30-17.30. Jos kiinnostuit ja sinulla on mahdollisuus, tule ihmeessä kuuntelemaan. Paranormal Investigations Group Finlandin Youtube-kanava löytyy tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!