maanantai 1. heinäkuuta 2019

Amanda Vaara: Yösähköä

Kuvahaun tulos haulle amanda vaara yösähköä
Karisto, 2018

Pientä fiksausta vaille -kirjassa Venla hyppäsi kiinteistövälittäjästä majatalon emännäksi. Hän osti vanhan koulun kodikseen ja alkoi pyörittää siellä Villa Venla -hosteliaan. Suomen talvi koettelee, putket jäätyvät ja sähkölaskut ovat tähtitieteelliset. Venla ei kuitenkaan lannistu. Kuvassa on taas mukana Venlan kuiville päässyt miesystävä Jörn eli Juuso,  joka jatkaa muusikon elämäänsä ja pitää Venlan kanssa majataloa pystyssä.

Venla pitää elämänmuutoksestaan blogia, ja saa idean myös alkaa tehdä Youtube-videoita. Blogin kommentit ovat olleet enimmäkseen kilttejä, mutta videoiden myötä hän saa tutustua nettimaailman raadolliseen puoleen. Lisästressiä tuo huoltajuuskiista ex-miehen Henrin kanssa. Tytär Eedla haluaisi kokonaan asumaan isänsä ja tämän uuden vaimon luo, Laurin asumisjärjestelyistä käydään kiistaa, johon tarvitaan lastenvalvojankin sovittelua.

Kun elämä potkii päähän, ystävät auttavat. Blogimaailman kautta Venla on tutustunut pohjoisessa hostelia pitävään Saanaan. Naiset tapaavat ja kehittelevät yhteistyökuvioitakin. Ystävätär Johanna kipuilee lapsettomuutensa kanssa. Naapuriin on muuttanut varsin vauhdikas perhe, johon kuuluu lapsia ja sijaislapsia. Satu-äidiltä on vaikea saada puheenvuoroa, mutta omat kipukohtansa hänelläkin on. Naapurin seitsemänkymppinen taiteilijasielu Ilona on löytänyt rakkauden, ikätoverinsa Lassin, johon Venlakin saa tutustua. Mutta onko Lassin hurmaavan ulkokuoren takana sittenkin jotain outoa?

 Kun yksi ongelma ratkeaa, tilalle tulee pari uutta. Ei voi kuin jäädä odottamaan seuraavaa osaa Villa Venla-sarjasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!