keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Anna Jansson: Katseelta kätketty

Gummerrus, 2018

Anna Janssonin dekkarissa seikkailevat tutut poliisit Maria Wern ja Tomas Hartman. Miljöönä helteinen Gotlanti, missä Maria elää uusperheen elämää lastensa ja palomiespuolisonsa Björnin kanssa uudella mökillään. Uutena perheenjäsenenä on Björnin poika Hampus, joka yrittää irroittautua huumekuvioistaan. Mutta kun Hampus on rannalla Marian lasten Emilin ja Lindan kanssa, häntä puukotetaan. Onko Hampus edelleen tekemisissä vanhojen huumekavereidensa kanssa ja liittyykö puukotus siihen?

Tomas Hartmanin tytär Sofi on tullut saarelle tutkimaan öljyporauksen seurauksia saarelle. Aamu-uinnillaan Sofi katoaa. Monet tahot pelkäävät sitä, mitä Sofin loppuraporteissa sanotaan - kallistuuko vaaka ympäristöaktivistien vai risikisijoittajien puolelle? Sofin Tomas-isä on tietenkin jäävi tutkimaan tyttärensä katoamista, mutta koska saaren poliisi on ylityöllistetty, Tomas käynnistää oman epätoivoisen etsintänsä  ja seuraa tyttärensä jälkiä saarella. 

Maria perheineen on viettämässä iltaa uusien mökkinaapureidensa juhlissa, kun naapuritalossa syttyy räjähdysmäinen tulipalo. Palo vaikuttaa tahallaan aiheutetulta. Maria ja Björn pelastavat oman henkensä uhalla palavaan taloon loukkuun jääneitä ihmisiä. 

Anna Janssonin kerronta pitää otteessaan täälläkin kertaa kirjan loppuun asti. Gotlanti miljöönä vaikuttaa kiehtovalta, ja kirjaa lukiessa tulee tunne, että olisi kiva joskus matkustaa sinne. On tietenkin hiukan epäuskottavaa, että pienellä saarella, pienessä tiiviissä yhteisössä tapahtuu näin paljon asioita,  jotka sitten yhteensattumien kautta liittyvätkin yhteen. Mutta tähän ei kannta takertua, vaan nauttia hyvästä dekkarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!