lauantai 8. lokakuuta 2016

Terhi Nikulainen: Menneisyyteen tatuoitu

Myllylahti, 2016


Kirjassa tutustutaan Vera Rantaan, venäläissyntyiseen ylikonstaapeliin, joka on poliisiksi outo lintu - hän käyttää työasunaan pikkumustaa ja korkkareita. Helsingin Kallion tatuointistudiosta löytyy tatuoija Josefiina Malmbergin ruumis. Josefiinan olkavarteen on tatuoitu ruusuköynnös, ja ruusuaihe kulkee kirjan mukana ja putkahtelee esiin sieltä sun täältä. Selviää, että muitakin tatuoijatyttöjä on surmattu Amsterdamissa, ja tapausten yhteyttä aletaan tutkia. Tapahtumien keskiössä on myös Josefiinan ystävä Anette, joka ei tunnu kertovan kaikkea, mitä tapahtumista tietää. Salaaminen uhkaa koitua Anetten kohtaloksi.


Eräs johtolanka kuljettaa Raumalle, missä Josefiinan isoäiti Eeva on surmattu vuonna 1941. Tarina kulkee kahdessa ajassa, nykyhetken murhatutkimuksessa sekä Eevan elämässä sota-ajan Suomessa. Vera on mielenkiintoinen persoona, venäläistyylinen ladylike, mutta ei sitten kuitenkaan niin viileä kuin antaa ymmärtää. Intohimot kuljettavat Veraakin ja hän tekee virheen, joka on poliisille vakava.


Loppuratkaisu on kunnon dekkarityyliin yllättävä, ja jotkut juonenkäänteet ovat hämäystä sekä lukijalle että poliiseille. Veran yksityiselämään olisi mukava tutustua lähemminkin, toivottavasti kuulemme hänestä vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!