perjantai 20. marraskuuta 2015

Marja Orkoma: Villiminttu & Vetoketju

Satakielisiskot-trilogian päätösosa. Lama puree myös Satakielilaaksoa, mutta Hennan suutarinliike Lesti ja Aurin lounasravintola Lautanen pärjäävät. Auri saa järjestettäväkseen Lautasessa myös pienimuotoisia juhlatilaisuuksia, kuten häitä ja syntymäpäiviä, joissa sattuu ja tapahtuu. Auri kehittelee myös erilaisia teemaruokailutilaisuuksia, kuten villiyrttipäivän ja luolamiesillan, jossa tarjotaan paleoruokaa. Ja tokihan naisille pitää olla myös oma teemapäivänsä. 

Mieskuviot ovat edellisten kirjojen tapaan mutkikkaita. Auria mietityttää suhde vuokraisäntään, ulkomailla asuvaan Tuomakseen, joka pitää yhteyttä harvakseltaan. Kotimaan kamarallakin olisi näyttäviä uroita tarjolla, kuten Lautaseen lähiruokaa toimittava Niko sekä häätilaisuudessa Auriin silmänsä iskenyt komea appiukko Ville. Henna tutustuu ja ihastuu itseään huomattavasti vanhempaan vakavaraiseen Erikiin, jonka aikuinen, hemmoteltu tytär hämmentää suhdesoppaa omalta osaltaan. Molemmilla nuorilla naisilla on myös omat murheensa vanhempiensa ja kotijoukkojensa suhteen. Tiivis kämppäkaveruus tuo myös omat haasteensa tyttöjen väliseen ystävyyteen.

Viihdyttävää, mukavaa ja helppoa luikemista, johon ei juuri tarvi ajatuksia uhrata. Leppoisan lukukokemuksen kruunaa onnellinen loppu, jossa prinsessat ja prinssit saavat toisensa. Sen pituinen se.

2 kommenttia:

  1. Satakielisiskoja lukiessa aivot saa todellakin levätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta. Välillä tarvitaan näitä ahmaisupaloja :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!