lauantai 17. elokuuta 2019

Rosie Walsh: Hän lupasi soittaa


Otava, 2018

Sarah ja Eddie tapaavat Englannin maaseudulla. Eksynyt lammas johdattaa heidät yhteen, ja kaikki loksahtaa saman tien kohdalleen. He viettävät viikon yhdessä, rakastuvat ja toteavat, että haluavat viettää loppuelämänsä yhdessä. Sitten Eddie lähtee lomalle, ja lupaa soittaa Sarahille lentokentältä. 

Soittoa ei kuulu. Eddie tuntuu kadonneen maapallolta, somesta, Sarahin elämästä. Ystävät sanovat, että sellaisia miehet nyt vaan ovat, lupaavat soittaa mutta eivät sitten kuitenkaan pidä lupaustaan. Mutta Sarah uskoo, että Eddielle on tapahtunut jotain. Hän on kuollut tai loukkaantunut vakavasti, eikä pysty ottamaan yhteyttä. 

Sarah aloittaa kuumeisen etsinnän. Hän on päättänyt löytää elämänsä rakkauden, ja selvittää mitä Eddielle on tapahtunut. Menneisyyden salaisuudet alkavat nousta syvyyksistä. 

Juonesta on vaikea kirjoittaa enempää paljastamatta liikaa. Aluksi vaikuttaa, että kirja on romanttinen rakkaustarina, joka vilisee ihmissuhdesotkuja. Sellainen se onkin, mutta myös paljon muuta. Lukija ei pääse ihan niin helpolla kuin aluksi näyttää, ja jos luulit arvanneesi loppuratkaisun, saatat olla väärässä. Minäkin menin lankaan.

Hienoja henkilöhahmoja, pyyteetöntä auttamista, ystävyyttä, rakkautta. Myös vihaa, josta ei pääse yli eikä haluakaan. Sitä kaikkea on tämä täynnä arvoituksia oleva kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!