maanantai 12. marraskuuta 2018

Lindsey Kelk: Meillähän oli tauko

Harper Collins, 2018
Liv ja Adam palaavat ihanalta lemmenlomalta Meksikosta. Liv on saanut ystävältään - Adamin veljen vaimolta - vihiä, että Adam on suunnitellut kosivansa Liviä tällä matkalla. Liv odottaa koko reissun ajan kosintaa, jota ei tule. Kaiken lisäksi matkan lopuksi Adam haluaa laittaa suhteen tauolle. 

Liv on eläinlääkäri kolmannessa polvessa ja työskentelee isänsä klinikalla pienessä kotikylässään. Hän uppoutuu työhönsä samalla kun pohtii, mikä Adamin kanssa meni vikaan. Livin isä on jäämässä eläkkeelle, ja haluaa jättää klinikan Liville, mutta ei kuitenkaan hyväksy sitä, että Liv tekee jatkossa ratkaisut klinikan suhteen. 
Adam katuu ja haluaisi palata yhteen, mutta Liv ei niin vaan anna periksi. Tauko mikä tauko. Kesken jääneiden lakiopintojen jälkeen Adam työskentelee omassa puusepänverstaassaan. Hän on juuri saanut suuren tilauksen erään baarin sisustusprojektin parissa, ja baarin omistajista toinen on varsin seksikäs pakkaus. Myös Livillä on pientä säpinää tahollaan, vaikka on sovittu, että tauon aikana ei tapailla muita. 

Soppaa ovat sekoittamassa sekä Adamin että Livin vanhemmat, Adamin veli Chris sekä tämän vaimo Cass, joka on myös eläinlääkäri ja Livin hyvä ystävä. Ystävätärkolmikon kolmas jäsen on räväkkä Abi.  Chrisillä ja Cassilla on vauva Mingus, jonka ristiäisiä kohti kirjassa edetään. Sekä Adamia että Liviä on pyydetty kummeiksi. Livin "työaviomies" on klinikalla avustava David, joka on myös Livin hyvä ystävä. Keskeisenä "henkilönä" kirjassa on myös Livin kolmijalkainen kissa Daniel Craig. Sekä sekalainen jouko eläinlääkäriklinikan asiakkaita omistajineen. 

Kirjan tarina on varsin tyypillistä chick litiä suhdesotkuineen ja loppuratkaisu on sanomattakin selvä. Huumori on ironista ja kieli sujuvaa. Viihdyin oikein hyvin tämän kirjan parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!