tiistai 8. toukokuuta 2018

Tommi Kovanen, Jenny Rostein: Kuolemanlaakso


Kuvahaun tulos haulle tommi kovanen kuolemanlaakso
Bazar, 2017

Tommi Kovanen on kokenut Rauman Lukon pelaaja. 26. tammikuuta 2013 Lukko pelaa Bluesia vastaan. Kovanen taklataan laitaan, ja pelaajaura on hetkessä ohi. Hän saa parantumattoman aivovaurion, joka vaikuttaa koko elämään ja Tommin persoonallisuuteen. Perhe-elämässä tapahtuu muutoksia samaan aikaan, kun Tommi saa vaimonsa kanssa poikavauvan.


Kovanen ei suostu uskomaan ja antamaan periksi, että hän ei enää koskaan palaa jäälle. Pikkupojasta tähän asti kantanut unelma on murskaantunut hetkessä. Lääkärit toteavat hänet työkyvyttömäksi kaikkiin töihin. Tommi muuttuu toiseksi ihmiseksi, tunteet katoavat, seurana ovat jatkuvat kivut ja väsymys. Myös elämänhallinta katoaa, laskut pinoutuvat muovikassiin auton takakonttiin. Mies lupautuu mukaan monenlaisiin projekteihin, mutta joutuu perumaan kaikki voimien puutteessa. Hän ei enää jaksa vastata ystävien ja entisten pelikavereiden viesteihin eikä puheluihin.  Lopulta Tommi on päätyä lopulliseen ratkaisuun, kun tuntuu että elämällä ei ole enää toivoa eikä merkitystä.


Myös psykiatrinen osasto tulee tutuksi, kun aivovammaan usein liittyvät psyykkiset ongelmat käyvät ylitsepääsemättömiksi ja avohoito ei tuo toivottua tulosta. Hiljalleen terapian avulla alkaa löytyä itsensä ja tilanteensa hyväksyminen. Vielä kerran Tommi pääsee jäälle, kun hänelle järjestetään muisto-ottelu.


Urheilija-elämäkerrat eivät ole lukulistallani ihan top 10:ssä, mutta tämä kirja oli koskettava ja hyvin kirjoitettu. Se sai miettimään, miten pienistä hetkistä terveys ja elämä on lopultakin kiinni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!