lauantai 3. helmikuuta 2018

Cilla & Rolf Börjlind: Kolmas ääni

Kuvahaun tulos haulle börjlind kolmas ääni
Bookwell Oy, 2014
 Sarjan edellisessä osassa Olivia Rönning sai kuulla totuuden dramaattisesta syntyperästään. Hän on joutunut pettymään ihmisiin, joihin luotti. Olivia matkustaa pitkäksi aikaa ulkomaille, vailla suunnitelmia ja määränpäätä. Matkalla on aikaa ottaa etäisyyttä asioihin ja pohtia tulevaa.  Hän päättää panna poliisinuransa toistaiseksi jäihin  ja alkaa opiskella taidehistoriaa.

Kotiinpalun jälkeen päätökset alkavat kuitenkin horjua, kun tuttavaperheen isä Bengt löytyy kotoaan hirttäytyneenä. Ratkaisu vaikuttaa oudolta, sillä Bengt on suunnitellut juhlivansa tyttärensä Sandran kanssa hyvää koenumeroa herkullisen ruoan äärellä. Tytön äiti on kuollut tsunamissa. Ateriatarvikkeet ovat keittiössä odottamassa. Hyvin pian selviää, että itsemurha on lavastettu ja todellisuudessa hänet on murhattu. 

Olivia ottaa Sandran siipiensä suojaan, eikä malta olla sekaantumatta murhatutkimukseen. Samalla hän suututtaa ystävänsä ja oppiäitinsä Metten, joka vastaa tutkimuksesta. Molemmat ovat pahoillaan välirikosta, mutta kummallakaan ei itsepäisyys anna periksi ottaa ensimmäistä askelta sovintoon. Metten terveys horjuu, ja hän joutuu sairauslomalle, mutta ei tietenkään malta pysyä sivussa tutkimuksista miehensä Mårtenin painostuksesta huolimatta.

Tom Stilton on vuokrannut asunnokseen hytin vanhasta proomusta, vuokraemäntänään kaunis Luna. Tom on elänyt vuosia kodittomana joduttuaan psykoosiin ja erään kollegan vuoksi pois poliisin työstä.  Tomin vanha ystävä Abbas kuulee entisen rakastettunsa tulleen murhatuksi Marseillessa. Hän pyytää Tomia mukaansa tutkimaan tapausta, koska Tomilla on suhteita Marseillen poliisiin. Niin ystävykset lähtevät matkalle, joka osoittautuu varsin vaaralliseksi.

Hiukan kirja tuntui taas sillisalaatilta, mutta loppua kohti juonenkäänteet alkavat muodostua tiiviiksi paketiksi, ja jännitys pysyy yllä loppuratkaisuun asti. Eikä vähiten sen vuoksi, että kirjan henkilöt ovat varsin mielenkiintoista porukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!