perjantai 19. tammikuuta 2018

Mary Higgins Clark: Katse menneisyydestä

Kuvahaun tulos haulle clark katse menneisyydestä
Tammi, 2015

Taas kävi niin, että aloitin dekkarisarjan väärästä päästä. Clarkin Kadonnut morsian -kirjassa tutuksi tuli Laurie Moran sekä hänen tv-sarjansa Epäillyt. Katse menneisyydestä -kirja kertoo tv-sarjan perustamisajankohdasta. Laurien ura on vaakalaudalla parin pahan epäonnistumisen jälkeen. Niinpä hän paneutuu täysillä tähän Epäillyt-tositvsarjaan, joka keskittyy selvittämättömiin rikoksiin. 

Laurien oma elämä on pirstoutunut viisi vuotta aikaisemmin, kun Sinisilmäksi kutsuttu murhaaja ampui hänen miehensä Gregin leikkipuistossa heidän poikansa Timmyn silmien edessä. Murhaajan viesti on, että seuraavana kuolee Laurie ja sitten on Timmyn vuoro. Laurien isä Leo on eläkkeellä oleva poliisi, joka on ottanut elämäntehtäväkseen suojella Timmyä ja Laurieta Sinisilmältä. Hän aavistelee pahaa, kun uutta tv-sarjaa aletaan kuvata.

Kuvausten aiheena on parikymmentä vuotta aikaisemmin selvittämättömäksi jäänyt ns. valmistujaismurha. Neljälle tytölle järjestetään loisteliaat valmistujaisjuhlat erään seurapiiriporhon kotona. Seuraavana aamuna talon emäntä löytyy vuoteestaan tyynyllä tukehdutettuna. 

Kaikkia neljää tyttöä epäiltiin, ja he tarttuvat tilaisuuteen ja tulevat mukaan tv-sarjaan puhdistaakseen maineensa. Tilaisuus lavastetaan samanlaiseksi kuin alkuperäiset juhlat, ja kaikkia asianosaisia haastatellaan. Ilmenee, että kaikilla neljällä juhlakalulla, kuten myös monella muulla seurueen jäsenellä olisi ollut aihetta murhata rikas rouva. Taustalla Sinisilmä punoo juoniaan.

Hiukan lukukokemusta latisti, kun tiesin seuraavien kirjojen lähtöasetelman, eli kuka oikeasti kuolee ja kuka ei. Ihan kelpo kirja dekkarinnälkään. Hiukan romantiikkaakin jäi ilmaan leijumaan tarinan lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!