tiistai 20. helmikuuta 2018

Mari Jungstedt: Toiset kasvot
Kuvahaun tulos haulle mari jungstedt toiset kasvot
Otava, 2017

Mari Jungstedtin Toiset kasvot jatkaa suosittua Gotlanti-sarjaa. Kirjoja lukiessa tekisi mieli matkustaa Gotlandiin ja Visbyhyn, niin hyvin Jungstedt kuvailee kirjojensa tapahtumapikkaa.

Taas Gotlannissa on tapahtunut murha. Uhri on keski-ikäinen taiteilija ja perheenisä  Henrik Dahlman. Hänet on sidottu käsistä ja jaloista sänkyyn ja ruoskaakin on käytetty. Poliisin tehtävänä on selvittää, onko kyseessä pieleen mennyt seksileikki vai seksuaalimurha. Tutkinnan ollessa vielä kesken kuolee toinenkin perheenisä, joskin olosuhteet ovat hiukan erilaiset. Tutkijat pohtivat, onko kyse saman murhaajan tekosista vai onko joku saanut kimmokkeen murhan uutisoinnista ja kopioinut murhan.

 

Poliisikollegoiden Anders Knutaksen ja Karin Jacobsenin seurustelu on vakiintunut ja Karin haaveilee jo yhteenmuutosta. Anders kuitenkin häilyy kahden naisen välissä, kun hänen ex-vaimonsa Line on jälleen kuvioissa mukana. Tätä kirjaa lukiessa teki mieli potkia Knutasta vähän persuksille, kun mies ei ymmärrä omaa parastaan.

 

Pidin kirjasta, se oli helppolukuinen, mutta siinä oli tiivistä jännitystä, joka piti otteessaan viimeiselle sivulle saakka. Ja höysteenä ripaus romantiikkaakin. Jungstedtin kirjoissa liikutaan myös uutismaailmassa, ja se tuo mielenkiintoista vastapainoa poliisityön seuraamiselle. Se, mikä on poliisin painajainen, onkin uutistoimitukselle piristysruiske kesän hiljaisuuteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!