perjantai 9. joulukuuta 2016

Karoliina Sallinen: Tee se itse -vauva

Nainen, joka oli ottanut Bankokin pikkukujilla tatuoinnin, juonut Turkissa hanavettä, lähtenyt 20 asteen pakkaseen ilman pipoa ja näyttänyt keskisormea moottoripyöräjengiläisille, ei ehkä karttanut katastrofeja kaikkein aktiivisimmin.

Kirja alkaa siitä, kun Usva ja Juha, kolmekymppinen pariskunta, alkavat yrittää raskautta ja lopulta raskaustesti näyttää positiivista. Juha on konservatiivisesta kodista, pedantti ja huolehtivainen järjestyksen ihminen. Usvan kotona on kaikki mullinmallin, mutta lämpöinen ja huoleton tunnelma. Usva on railakas yläasteen ope, jolle äitiys on toivottu mutta outo asia. Kirjassa kuvataan Papu-vauvan odotusta viikko viikolta, vuorotellen Usvan ja Juhan näkökulmasta.
Usva suhtautuu intohimoisesti tulevaan vauvaan, mutta ei oikein sovellu odottavan äidin prototyypiksi. Juha on se, joka pitää langat käsissään, asunnon siistinä ja pakkaa sairaalakassin. Jossain vaiheessa Juhakin panikoituu sen verran, että vetää perskännit. 

Omat odotusajat ovat jo kaukana takanapäin, ja ajat ovat muuttuneet siitä kovastikin. Kirja oli silti riemukasta luettavaa. Karoliina Sallinen on suosittu perheblokkari, ja tämä on hänen esikoiskirjansa. Kirjassa on myös Sanni Kariniemen tekemä mustavalkokuvitus, joka aluksi toi mieleen sarjakuvan, mutta kun kirjaan sukelsi syvemmälle, kuvitus sopi siihen kuin nenä päähän. Papu-vauvan sukupuoli on selvillä, mutta se paljastetaan lukijoille vasta viimeisillä sivuilla, kun vauva on onnellisesti maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!