torstai 26. toukokuuta 2016

Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä

 Lotta rakastaa kirjoja ja on järjestänyt elämänsä niin, että juuri muuta ei tarvitse tehdäkään kuin lukea. Hän asuu yksin ja on töissä kirjaston vahtimestarina. Töissäkin siis voi lukea, eikä sosiaalinen elämä sekoita lukuharrastusta. Sosiaalista kanssakäymistä työkavereiden kanssa Lotta välttelee parhaansa mukaan. Isosisko Memmu ja hänen avovaimonsa Kata muodostavat Lotan ainoan turvaverkon. Hän on täydellinen introvertti, ja tyytyväinen elämäänsä.

Kunnes Lotta lukee kirjaa kävellessäänkin ja onnistuu jäämään auton alle ja murtamaan jalkansa pahasti. Kun Lotta palaa sairaalasta jalka kipsissä, asunto lainehtii - kiitos yläkerran dementoituneen asukkaan. Ei auta muu kuin muuttaa Memmun ja Katan luo epämääräiseksi ajaksi ja sietää eräänlaista perhe-elämää. Memmu ja Kata kokevat myös velvollisuudekseen järjestää Lotalle seurustelukumppanin, ja näin Lotta tutustuu toiseen kirjatoukkaan Jiriin.

Lotasta on kiinnostunut myös työkaveri Olle, jonka seurassa Lotta joutuu todellakin kauas mukavuualueeltaan, keikoille ja juhliin. Olle kun on Lotan vastakohta, sosiaalinen, sukurakas ja ihmisten kanssa viihtyvä. Nyt onkin edessä valintatilanne. Kumpi rinnallakulkijaksi, sukulaissielu Jiri, jonka kanssa saisi rauhassa uppoutua kirjoihin, vai elämään iloa tuova joskin hetkittäin rasittavan sosiaalinen Olle? Vai onko parasta jatkaa elämäänsä kuten ennen auto-onnettomuutta, kirjojen hyvässä seurassa? 

Mukava, kepeä kesäkirja vaikka lomalukemiseksi. Veera Vaahtera on Pauliina Vanhatalon toinen minä, jonka suojassa hän kirjoittaa viihdyttäviä rakkaustarinoita. Kirjailijan ammattitaito tekee kerronnasta rikasta ja sujuvaa, vaikka aihe on kevyt. Kannattaa lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!