lauantai 14. toukokuuta 2016

Mikko Olkkonen, Tiina Raevaara: Ihon alla

Ihon alla
Gummerrus, 2016


"Näistä kaikista on tulossa sallittua vielä sun elinaikanasi. Kloonauksesta. Kohdunsiirrosta. Keinotekoisesti kasvatetuista elimistä. Lajilta toiselle siirretyistä elimistä. Ihminen tarttuu lopulta kaikkiin keinoihin, joilla saa pidettyä itsensä ja rakkaansa elossa. On vain kyse siitä, kuka sairastuu ja milloin. Kenen rakkaat on uhattuina. Kenellä on keinot hallussaan."Sofia sairastaa harvinaista sairautta, ja pysyy hengissä vain kantasoluluovutuksen avulla. Sofian isä on ylilääkärina tutkimussairaalassa, ja Sofia alkaa epäillä, että isän toimissa on jotain hämärää. Kantasoluja Sofialle luovuttaa Henri, jonka Sofian isä on luonut juuri tätä tarkoitusta varten. Henri on klooni, jonka tehtävänä on toimia "varaosina" muille, vakavasti sairaille ihmisille. Mutta Henri on myös tunteva ihminen, joka voi vaikka rakastua.


Sofia opiskelee lääkäriksi, ja työskentelee isänsä tiimissä tutkimussairaalassa. Sofialle selviää, että  isän salaisuus on hänen pelkojaan pahempi ja hän itse on keskeinen henkilö. Henri on pelastanut Sofian hengen, ja Sofia puolestaan päättää pelastaa Henrin. Keinoja kaihtamatta.


Perinnöllisyystutkijan ja käsikirjoittaja-ohjaajan skenaario tulevaisuuden biotekniikasta ja siitä, mihin lääketiede on matkalla. Sen uhkista ja mahdollisuuksista. Sairaalamaailmaan sijoittuva jännitystarina, jonka suorastaan hotkin sivu sivulta. Kirja perustuu nelosella esitettävään draamasarjaan, jota en kyllä ole katsellut kun olen ihan toivottoman huono television katsoja. Kirja ainakin on todella jännä ja koukuttava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!