keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Amanda Vaara: Heti vapaa


Niina Hakalahti ja Karisto, 2019
Kolmas osa Majatalo Villa Venla -sarjaan. Venla on eronnut, teini-ikäisen Eedlan ja vähän nuoremman Laurin äiti. Hän on ostanut vanhan koulun asunnokseen ja kunnostanut sinne myös majoitustiloja, missä hän harjoittaa Airbnb-majoitusta. 

Sarjan edellisen osan lopussa Venla heittää pellolle hurmaavan rentun Jörnin eli Juuson. Mutta Jörn on jättänyt jälkeensä muutakin kun valheiden verkon, kun raskaustestiin piirtyy kaksi viivaa. Venla on ison valinnan edessä: pärjääkö hän majatalon emäntänä yksin, raskaana ja myöhemmin vauvan kanssa, vai onko raskaus keskeytettävä. Naapurin Ilona, Venlan tuki, turva ja äitihahmo on suuttunut Ilonalle, kun tämä kertoi Ilonan miesystävän lähennelleen häntä. Ilonastakaan ei näyttäisi siis nyt olevan apua.

Majatalolla ei mene hyvin. Majoitustoiminta on välillä pakko keskeyttää, kun ihmiset ja eläimet tekevät tuhojaan. Venla huomaa mitä kaikkea Jörn on kuitenkin hoitanut, kun huhkii yksin lumitöissä ja kantaa puita saunalle. Joku on ryhtynyt trollaamaan Venlan blogia, ja sinne tulee ilkeitä kommentteja. Vlogiaan Venla ei ole päivittänyt ollenkaan, sekään ei ole ilman Jörniä onnistunut. Airbnb-sivustolle tulee myös negatiivista palautetta ikävien sattumusten vuoksi. Mutta Venla ei aio antaa periksi.

Venlan ex-mies Henri on eroamassa nuoresta vaimostaan Pinjasta. Miehen käytös on muuttunut varsin kummalliseksi, eikä Eedlakaan halua enää asua isänsä luona.

Pelkkää kurjuutta kirja ei ole, tapahtuu paljon positiivisia asioita. Kirja on edellisten osien tapaan mukavaa ja helppoa luettavaa. Kirjan lopussa moni asia jää niin kesken, että varmasti jatko-osia on luvassa. 2 kommenttia:

  1. Just sain itsekin luettua tämän, tykkäsin kovasti, vaikka harmitti Venlan puolesta että niin paljon kertyi ikävyyksiä. Ihanan sujuvasti kirjoitettu ja mä tykkään kirjojen kansista myös. Sä osaat hurjan hienosti referoida kirjat sun näihin blogsauksiin - hyvin tehty! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uskon ja toivon että jatkoa seuraa ja Venlallekin vielä aurinko paistaa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!