lauantai 5. lokakuuta 2019

Essi Paju: Koskenniskan naapurissa

Karisto, 2019

 Aava on menettänyt työnsä ja mies on löytänyt nuoremman naisen. Suurin huoli on taloudellinen. Miten Aava pystyisi pitämään oman rakkaan Leia-hevosensa sekä Siiri-tyttären Papagenon? Tallipaikat ovat kalliita. Ex-mies suostuu maksamaan osan Siirin valmennuksista, mutta hevosten ylläpitoon hän ei osallistu. Aava tuskailee kuukausi toisensa jälkeen pienenvää erorahaansa. Jokin ratkaisu olisi keksittävä.

Onneksi on sydänystävä Sari, joka ei anna Aavan vaipua epätoivoon. Eräs tallinpitäjä Raija kärsii burn outista ja haluaa pitää vähän taukoa työstään. Aava pääsee sijaiseksi, ja saa samalla ilmaiset tallipaikat omalle Leialleen sekä Siirin Papagenolle. Sarin avustuksella Aava saa raivattua piharakennuksen asuttavaan kuntoon ja voi laittaa oman yksiönsä vuokralle. Siiri asuu toistaiseksi isällään, eikä ole innoissaan tallimatkojen pidentymisestä.

Hankaluuksia ilmenee pian. Raija on ostellut hevosten rehuja ja muita tykötarpeita velaksi, ja tavarantoimittajat eivät enää niitä suostu toimittamaan. Aava makselee tallin kuluja omasta pussistaan ja eroraha hupenee taas. Pesti venyy, Raijaan ei saa yhteyttä.

Muutamilla treffeilläkin Aava käy, mutta mitään vakavaa suhdetta ei synny. Koskenniskan kartanon komea pehtoori kyllä auttelee mielellään, mutta on tahollaan naimisissa kartanon emännän kanssa. Romantiikkaa on kuitenkin ilmassa.

Kun on nuorena ratsastanut ja ahminut heppakirjoja, tämän kirjan ahmaisee mielellään. Aikuisen naisen hevoskirja, jossa on tuulahdus menneiden aikojen romantiikkaa ja kartanoelämää. Ja kauniita hevosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!