keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Anna Jansson: Sokea hetki

Gummerrus, 2018


Julia on päättänyt jättää Pålin, muuten hänen kävisi huonosti. Pål "pitää Julian kurissa", eli pahoinpitelee häntä. Ja ilmestyy sitten oven taakse ruusukimpun ja shampanjapullon kanssa. Julia vaihdattaa lukot, mutta Pål ei niin vaan anna periksi.

Gotlannin kesä on parhaimmillaan ja poliisilla riittää töitä.
Julia on alkanut tapailla Jesper Ekiä, poliisia, joka on toipumassa edellisen rakastettunsa Glorian murhasta. Mutta Julia pelkää näyttäytyä kaupungilla Jesperin kanssa. Jos Pål saisi tietää, hän tappaisi Julian. Eräänä iltana Julia on menossa Jesperin kanssa juhliin, mutta haluaa melkein samantien pois migreeniä valittaen. Jesper saattaa Julian kotiin, mutta saa myöhemmin illalla tekstiviestin: Tule, odotan sinua.  Jesper löytää Julian sängystä sidottuna, alastomana ja Jesperin kaulaliinalla kuristettuna. Ei ole vaikea arvata, kuka on pääepäilty. 

Koska Jesperin työtoverit ovat jääviä tutkintaan, tutkinnanjohtajaksi tulee Seth Blyberg mantereen puolelta. Pian Seth saa kuitenkin tiedon, että hänen poikansa on loukkaantunut vakavasti auto-onnettomuudessa, ja hän rientää takaisin mantereelle poikansa luo. Tutkintaa tulee johtamaan Himberg, jota ei tunnu kiinnostavan muu kuin saada Jesperistä leivottua syyllinen mahdollisimman pian ja päästä eroon tutkinnasta.

Samaan aikaan saaren pohjoisosassa Maria Wern selvittää nuoren Alva-papin saamia uhkauksia. Pappi itse ei ole niistä huolissaan, mutta poliisin hälyyttänyt diakoni Ragnar on huolesta suunniltaan. Hänen kiihkeän suojeleva asennoitumisensa Alvaa kohtaan ihmetyttää Mariaa. Sitten Alva katoaa. Tapaus näyttää liittyvän myös Juliaan.

"Onko meillä kostoksi oikeus riistää henki, jonka äitijumalatar on luonut? Onko se meidän uskomme mukaista?"

"Sen, joka vahingoittaa jotakuta äitijumalattaren tytärtä, on kuoltava."

Tällä kertaa kesti yli kirjan puolenvälin päästä hyppäämään dekkariin mukaan, mutta loppu vei sitten mennessään. Päivänselvältä vaikuttava tapahtumien kulku onkin jotain täysin muuta ja yllättävää. Taustalla on vuosisatojen takainen usko äitijumalattareen käärme kaulallaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!