perjantai 25. tammikuuta 2019

Outi Pakkanen: Linna

Kuvahaun tulos haulle outi pakkanen linna
Otava, 2018


Kansanedustaja Pentti Pekkalan julkisivu on siisti. Hän on komea ja pitää kunnostaan huolta, naiset tykkäävät. Yksityiselämä Pentillä on kuitenkin sekaisin, surullisinta on välirikko omaan poikaan ja näin ollen myös tämän perheeseen.


Pekkala on kutsunut ystäviään ja yhteistyökumppaneitaan  Savonlinnan oopperajuhlille. Jatkoilla terassilla porukan jännitteet kiristyvät. Myös vanha ystävämme Anna Laine on seurueessa. Mukaan ilmestyy myös nuori Amanda, joka on keikkatyössä oopperajuhlien ravintolassa. Juuri eronnut Tellervo Mäkinen-Shulz on tullut Suomeen ystävänsä Riitan luo, ja naiset ovat myös oopperajuhlilla ja Pentin seurueessa. Tellervo ja Pentti ovat tapailleet silloin tällöin Tellervon ollessa liikeasiossa Suomessa. Mutta onko Tellervon ihastus kuitenkin yksipuolista?


Annan vanha (nuori) rakkaus Jyri palaa Keniasta ja ottaa yhteyttä, ja Anna joutuu taas miettimään suhdettaan mieheen. Myös Jyrin poika Eljas palailee Annan elämään. Annan rakas mäyräkoira Justus on tullut vanhaksi ja Anna tekee jo surutyötä, koska tietää, että ystävä on pian päästettävä autuaammille metsästysmaille.


Kirja on puoleenväliin saakka pelkkää ihmissuhdekuviota, unohtamatta tietenkään Annan rakkautta ruoanlaittoon. Annan reseptit inspiroivat ainakin minua! Hiukan jo rupeaa ihmetyttämään, että miksi kirja on sijoitettu jännitys-genreen, kun mitään ei tapahdu. Mutta tapahtuupa sitten lopultakin, ja Anna joutuu tai pääsee taas tapahtumien keskipisteeseen. Loppuratkaisu ei ole mitenkään dramaattinen, mutta yllättävä kuitenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!