maanantai 29. lokakuuta 2018

Denise Rudberg: Neljä kertaa kosto

Into Kustannus Oy, 2018
Vädla Läroverk on arvostettu yksityiskoulu, jota johtaa Jane Eden, entinen huippuluokan voimistelija. Koulun oppilaat eivät pääse vähällä, heiltä odotetaan huippusuorituksia, ja koulusta lentää helposti pihalle. 

Koulun puheenjohtaja Mikael Celsius murhataan. Pian paljastuu, että hänellä on ollut salasuhde Jane Edenin kanssa. Onko murhaaja kenties mustasukkainen puoliso? Juttu ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen, ja ruumiita tulee lisää. 

Marianne Jidhoff on leskeksi jäätyään palannut entiseen työhönsä syyttäjänsihteeriksi. Marianne miesvainaja Hans on koko liiton ajan pettänyt Mariannea eri tahoilla, ja vielä haudan takaakin Hans tuntuu järkyttävän Mariannen elämää. Marianne viettää vilkasta seuraelämää, ja ehkä elämäntilanne olisi kypsä myös uudelle parisuhteelle?

Pääjuonen ohessa kirjassa kerrotaan paljon poliisin ja syyttäjänviraston henkilöiden yksityiselämään. Varmaan olisi auttanut, jos olisi lukenut Rudbergin aikaisempia kirjoja, nyt en oikein päässyt sisään tarinaan tältä osin. Rikostarina on kuitenkin hyvä eikä loppuratkaisu ole ollenkaan ennalta-arvattava, vaan sitä avataan lukijalle pala kerrallaan.

Välillä mennään kauas menneisyyteen, jossa tarinan päähenkilönä on Minna,lahjakas voimistelijatyttö. 13-vuotias Minna pakenee äitinsä uuden miehen hyväksikäyttöä valmentajansa Markuksen luo. Minna on salaa ihastunut Markukseen, ja tämän on vaikea vältellä suojattinsa lähestymisyrityksiä. Miten tämä takauma liittyy kirjan juoneen, selviää sekin pala kerrallaan.

Kelpo dekkari, mutta kun ennen  tätä kirjaa luin loistavan
Malin Persson Gioliton Suurin kaikista 
jäi tämä lukukokemus kuitenkin väistämättä hiukan latteaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!