maanantai 18. heinäkuuta 2016

Sari Luhtanen: Tähtirooli


Sari Luhtanen: Tähtirooli
Tammi, 2016
Olen pitänyt kovasti Sari Luhtasen aikaisemmista chick lit -kirjoista (Linssit huurussa, Murusia, Kaikkea kaunista, Tuulin viemää). Tähtirooli oli myös mainiota kesäistä "aivot narikkaan" -lukemista. Päähenkilö Aura ei ole ihan perus chick lit -sankaritar, vaan hyvinvointikeskuksen psykologi, älykäs ja vahva nainen.  Aura osallistuu tosi-tv -formaatti Parierotteluun, missä hän haastattelee ja ohjaa vaikeissa tilanteissa olevia pariskuntia. Formaatti päättyy yllättävästi, mutta siitä tulee menestys. Niin myös Auran tv-roolista, ja lisää tv-työtä olisi hänelle tarjolla ja sen ohessa mainetta ja glamouria. Aura ei ole varma, onko tämä oikea tie.

Auralla on miettimistä myös yksityiselämässään. Siskon kanssa pitäisi yrittää pitää hörhöilevää äitiä sopivalla etäisyydellä.  Avomies Joel on valioyksilö. Äkkiä Joelilla ei olekaan aikaa Auralle, vaan työ ja vanhempien parisuhdekriisi vievät kaiken huomion. Kriisiä paikkaamaan lennähtää myös Joelin näyttelevä kaksoisveli Leo, ja kun Joel loistaa poissaolollaan, Leo ja Aura ystävystyvät ja alkavat viihtyä yhdessä kaupunkia katsellen ja iltaa istuen. Auran ajatuksia sotkee myös eräs raamikas remonttimies.

No arvaattekos loppuratkaisun? Miten käy Auran tv-uran ja mitä tapahtuu miesrintamalla? Minäkin luulin arvaavani, mutta toisin kuin yleensä chick lit -kirjoissa päätös ei olekaan ihan ennalta-arvattava. Onnellinen loppu kuitenkin kirjassa on :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!