sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tuija Lehtinen: Pesää!

Tuija Lehtinen - Pesää!, e-kirja
Otava, 2012


Tarinaikokoelma, jolla on monimielinen nimi. Tarinoissa käsitelläänkin kaikenlaisia pesiä, linnunpesiä, saunanpesiä, pesänrakennusta ja tottahan nuoret pojat usein ovat pesän perässä. Tuija Lehtisen kirjoihin  on nuoren  ja aikuisenkin helppo tarttua. 

Kirja on ikäänkuin novellikokoelma, jossa seuraavan tarinan päähenkilöksi pompahtaa edellisista tarinoista tuttu sivuosan esittäjä. Läpi kirjan mukana kulkee kuitenkin Malli-Mikke, komea mallipoika johon kaikki kaupungin tytöt tuntuvat olevan lääpällään. 

Moni tarinoista jää avoimeksi. Miten käy pyörätuoliin epämääräiseksi ajaksi sidotun, puusta pudonneen Rennen? Miten käy Kertun, joka on valmis häipymään heti kun saa pöllittyä jotain tarpeeksi arvokasta? Ja kuka saa ihanan Miken, ja onko hän sittenkään niin tavoittelemisen arvoinen kuin päältä katsoen luuliksi?

Useimmissa tarinoissa on teemana rakkaus ja/ tai sen puute, seurustelu. Seksikin on alati mielessä mutta mihinkään konkreettiseen sen suhteen ei päästä. Kirja on mielestäni taitavasti kirjoitettu kuten Tuija Lehtiseltä voi odottaakin. Tarinat ja henkilöt vaihtuvat kuin elokuvan kohtaukset, ja moni asia jää kirjan jälkeen lukijan pähkäiltäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!