lauantai 9. tammikuuta 2016

Ildiko von Kurthy: Kuutamotariffi

Karisto, 2003

Kuutamotariffi taitaa olla kaikkien hömppä-chicklitkirjojen esiäiti. Himoshoppaaja kalpenee Cora Hubschin rinnalla. Cora on 33-vuotias sinkku, joka törmää elämänsä mieheen eräissä julkkispartyissä, joihin on päässyt ystävättärensä siivellä. Yllättäen hän törmää samaiseen tohtori Daniel Hoffmaniin, kun tilaa ajan lääkärin vastaanotolle.Siitä alkaa epätoivoinen puhelun odottaminen, joka on koko kirjan kantava voima. Kirjassahan eletään aikaa, jolloin joka tytön käsilaukussa ei ollut kännykkää, vaan puhelua odotettiin kiltisti kotisohvalla uskaltamatta pistäytyä edes postilaatikolla. Paitsi jos sattuu olemaan teknologian edelläkävijä ja omistaa langattoman puhelimen ja/tai puhelinvastaajan.

Vihdoin ihana Daniel soittaa, ja siitä alkaa treffailu, johon puheluiden odottaminen ei suinkaan lopu. Cora ei halua olla liian tyrkky vaan leikkii hiukan kissa ja hiiri -leikkiä Danielin kanssa - mikä tietysti johtaa väärinymmärryksiin. Danielin käsipuolessa viihtyy myös elokuvatähtönen Ute "Carmen" Koszlovski. Mikä ei tietenkään helpota Coran oloa, ja aiheuttaa lisää väärinymmärryksiä. Lopulta juuri Ute onkin avain Coran ja Danielin onneen.

Hauskaa ja harmitonta hömppää. Lue, jos ei ole parempaa tekemistä. Esim. kun odottelet kynsilakan kuivumista. Hirveästi et menetä vaikka jätät lukemattakin.

2 kommenttia:

  1. Eikös olekin välillä ihanaa lukea näitä tällaisia, sitten on taas niin hienoa sukeltaa johonkin 'vähän parempaan' :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nää tosiaan on hyviä nollauskirjoja ahmaisupaloiksi :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!