sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Mons Kallentoft: VesienkelitSuom. laitos Raija Rintamäki ja WSOY, 2015

Minä se olen. En uskalla, en halua mennä lähemmäksi. 
Vesi on punaista.
Minä olen alasti.
Näetkö meidän ruumiimme? Tummat läikät. 
Näen. En halua nähdä niitä. En halua, en...
Missä Ella on? Hän ei ole täällä meidän kanssamme, muttei tuolla alhaallakaan. Missä hän on, voi luoja, missä hän on? Missä sinä olet?

Cecilia ja Patrick Andergren on ammuttu omaan porealtaaseensa. Heidän Vietnamista adoptoitu pieni Ella-tyttärensä on kadonnut. Tapausta alkaa tutkia Linköpingin poliisin väkivaltayksikön tähtipoliisi Malin Fors. Malin on alkoholisti, joka yrittää pysyä raittiina ja saada lasta miesystävänsä Peterin kanssa.

Tutkinnan edetessä tulee ilmi, että Patrick Andergren on saanut selville adoptioista jotain, mikä on saattanut aiheuttaa hänen murhansa. Tiesikö Patrick liikaa laittomista adoptioista? Alkaa Malinin ja muun ryhmän taistelu aikaa vastaan löytää Patrickin ja Cecilian murhaaja ja samalla löytää Ella hengissä. Yhä kamalampia asioita alkaa paljastua, lapsia on viety vanhemmiltaan Vietnamista ja annettu isoja rahoja vastaan adoptiovanhemmille Ruotsiin ja Tanskaan. Lopulta tutkijat eivät voi sulkea silmiään kaikkein pahimmilta asioilta, mitä lapsille voi sattua.

Jokunen vuosi sitten ahmin Kallentoftin "vuodenaikadekkarit" kaikki peräjälkeen. Näissä dekkareissa kuolleet puhuvat, antavat Malinille viestejä, miten edetä. Mutta edes he eivät osaa kertoa, mistä Ellaa pitäisi etsiä. He kertovat vaan, että Ella on elossa, ja nyt on kiire. Malinilla tuntuu olevankin yliluonnollinen kyky ja hänen intuitionsa on yleesä oikeassa. Kunhan hän vaan malttaisi pysyä erossa tequilasta ja hoitaa työnsä....

Jäljet johtavat Vietnamiin, minne Malin ja Zeke lentävät. Heidän mukaansa lähtee Zeken entinen rakastettu Karin, jonka Tess-tytär on myös Vietnamista adoptoitu. Tarkoituksena on selvittää murhat, löytää Ella sekä ottaa selvää Tessin biologisista vanhemmista. Onko tyttö yksi laittomasti, isolla rahalla Ruotsiin tuotuja lapsia? Malin sortuu viskiin jo menomatkalla lentokoneessa. Entä miten käy Zeken ja Karinin? Ja missä lopulta on Tessin oikea koti?

Lukekaa ihmeessä, mutta tässä vaiheessa lienee paikallaan vakava varoitus menetetyistä yöunista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!