lauantai 3. lokakuuta 2015

Leena Lehtolainen: Surunpotku

Odotin Surunpotkua kovasti, ja sainkin sen käsiini sairastuvan lukemiseksi. Mielestäni Maria Kallio päihittää kirkkaasti Hilja Ilveskeron. Myös Kuusi kohtausta Sadusta viime vuonna jätti hiukan tyhjän olon. Mutta Maria ei pettänyt tälläkään kertaa. 

Jyrki Taskinen jää eläkkeelle, ja Maria johtaa lakkautettavaksi tuomittua Epätyypillisten väkivaltarikosten jaosta, alaisinaan Ville Puupponen ja Pekka Koivu. Tapiolan kirkosta löytyy raa'asti surmattuna jalokiviasiantuntija Jaakko Pulma, urallaan nousussa olevan kansanedustajan Henna Pesonen-Pulman aviomies. Kadoksissa ovat arvokkaat kruununjalokivet.

Eri tutkintalinjat muodostavat kirjaan toisiaan risteäviä juonenkäänteitä. Onko murhan motiivina jalokivet vai onko kyseessä uskonnollinen rituaalimurha? Onko tavoitteena tuhota Hennan kansanedustajan ura? Liittyykö pommiuhkaus Hennan talossa murhaan vai onko se erillinen tapaus? Hennan sisko Minna, hiihtäjälupaus, on kuollut 18-vuotiaana hiihtoladulla ikävän ilkivallan seurauksena. Oliko tapaturman tarkoituksena olla harmiton pila vai oliko tarkoituksena kuolemantuottamus? Hennaa epäiltiin aikanaan syylliseksi Minnan kuolemaan, ja tapahtuma ulottaa lonkeronsa nykyaikaan asti. 

Tässä kirjassa Marian kotijoukot Antti, Iida ja Taneli ovat sivuroolissa. Enemmän kirja käsittelee Pekka Koivun perhe-elämää. Koivun Sennu-tytär on vakavasti sairas, ja Koivu hukuttaa suruaan työhön. Maria yhdistelee taitavasti mielessään nykyisyyden ja menneisyyden lonkeroita, löytää motiivin murhaan ja lopulta tietenkin myös syyllisen.

Kirjan lopussa jää moni asia avoimeksi. Missä tehtävissä Maria, Pekka Koivu ja Ville Puupponen jatkavat, kun jaos lakkautetaan? Ja selviääkö Sennu?

2 kommenttia:

  1. Voi että mä oon hidas ja saamaton lukija. Sulta tulee paljon vinkkejä, mutta en mä pysy perässä. Mutta nyt meinaan lukea uusimman Remeksen. Sen mä ahmin aina parissa päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa ylös kirjoja joita haluaa/aikoo joskus lukea, pitkä talvi on edessä ja varmaan lukeminen ottaa tulta. Mukavia hetkiä Remeksen seurassa!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!