keskiviikko 12. elokuuta 2020

Sofie Sarenbrant: Kerjäläinen

Wsoy, 2019


Lukemiset olivat lopussa ja valitsin tämän kirjan umpimähkään päivittäistavarakaupan pokkarihyllystä. Hyvä valinta, kirja koukutti heti. Pitääpä varata aikaisemmat osat välittömästi. 

Tukholman kaduilla asuvia kerjäläisiä murhataan ja ruumiit tuodaan näkyville paikoille. Onko kyseessä yksittäinen, seonnut sarjamurhaaja? Pian huomataan, että on kyse järjestäytyneestä rikollisuudesta. Samaan aikaan surraan nuorta naista, äitiä, tytärtä ja sisarta. 

Eläkkeellä oleva poliisipäällikkö Evert vetäytyy mökilleen suremaan. Samaan aikaan Marianne-vaimolla on Tukholmassa kuuma suhde Evertin seuraajan Gunnarin kanssa. Evert tuntuu myös salailevan tahollaan jotakin. Hän on päättänyt selvittää kerjäläismurhat ja saada tekijät vastuuseen niin näiden kun muidenkin kauheuksien osalta. 

Kirjan juoni on nerokas ja heittää lukijalle välillä täkyjä siitä, miten voisi oikeasti olla. Jännitystä ei vähennä se, että rikoksien tekijät ovat tiedossa jo kirjan alussa. Pulmana on kerätä todisteet ja saada heidät satimeen. Ja sepä ei olekaan helppoa - eikä ihan turvallistakaan.

1 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!