keskiviikko 12. elokuuta 2020

Camilla Läckberg: Kultahäkki

 Otava, 2019

 

 Camilla Läckbergin uusimmassa teoksessa Fjällbacka esiintyy ainoastaan sivulauseessa. Mielestäni olikin jo aika uudistua, vaikka kaikki eivät siitä pidäkään ja kirja on saanut osakseen kovaakin kritiikkiä. 

 Kirja kertoo Fayesta, joka elää menestyvää elämää miehensä Jackin kanssa. Hänellä on suloinen tytär, hieno koti, ystävättäriä ja rahaa niin paljon kuin hän ehtii tuhlata. Jack omistautuu työlleen, omien sanojensa mukaan taatakseen perheelle hyvän elämän. Faye saa osakseen arvostelua jopa työpöydällä olevista leivänmuruista. Mikään ei saa häiritä Jackia, joka raataa töissä ja kotona. Hänen mielestään Faye ei tarvitse omaa uraa, koska rahaa on riittävästi kotirouvan elämään. 

Sitten Faye yllättää miehensä kirjaimellisesti housut kintuissa. Jack ilmoittaa, ettei rakasta enää ja haluaa avioeron. Faye ei saa erossa senttiäkään vaan joutuu aloittamaan elämänsä täysin tyhjästä. Onneksi on pitkäaikainen ystävätär Chris, joka rientää avuksi kuten niin monta kertaa aikaisemminkin. Faye saa Julienne-tyttärensä kanssa asunnon Kerstinin luota. Kerstinin mies on hoitokodissa, ja  naiset ystävystyvät. Kerstin hoitaa Juliennea enemmän kuin mielellään.

 Kirjassa palataan välillä aikaan vuonna 2001, Fayen salattuun menneisyyteen, jota hän ei ole paljastanut kenellekään. Paljon pahoja asioita on tapahtunut Matildalle, joka oli Fayen entinen nimi ennen kuin hänestä tuli Faye. Myös Kerstin on kokenut elämässään pahuutta. Kun Faye päättää kostaa Jackille, Kerstin haluaa auttaa. Faye on kostanut ennenkin ja tietää mitä tekee. Mutta teko vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja Fayen loistavaa älyä liike-elämässä. Ensin hän päättää tuhota Jackin firman, jonka luomisessa hän on itse ollut isona apuna mutta jäänyt täysin osattomaksi erossa. Mutta sitten Jackin tietokoneelta löytyy jotain, joka saa paholaisen heräämään Fayessa. On aika tuhota Jack kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!