sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Pauliina Susi: Pulssi

Tammi, 2020
 Lukuinto on ollut pitkään hukassa, kuten blogihiljaisuudesta on saattanut päätellä. Pauliina Susi aukaisi kuitenkin lukuhanat uudella Pulssi-dekkarillaan, joka jatkaa Takaikkunasta ja Seireenistä tuttujen Leia Laineen ja huippuhakkeri Land-O:n eli Timo Ratasen tarinaa. Seireenillä syttyi romanssi, mutta nyt Timo on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Leian tytär Viivi elää unelmaansa opiskellen avaruustieteitä  Amerikassa. Leia etsii kuumeisesti töitä.

Leian ja Timon tiet kohtaavat kuitenkin, Timon puolelta suunnitellusti, Leian yllätykseksi. Mutta jotain kummaa Timolla on taas tekeillä, jotain, mitä hän pakenee. Leian hän jättää piilopirttiin Lapin perukoille. Kammottavinta on, että Timon poissaollessa Leialle alkaa puhua tekoäly Leian omalla äänellä. Leia on raivoissaan. Miten Timo voi jättää hänet näin oman onnensa nojaan, ilman puhelinta, ilman autoa, ilman talvivarusteita? Onneksi jääkaapissa on ruokaa ja liiterissä puita.

Viivi väittää, että he eivät tunne Timon kanssa toisiaan. Mutta Leia alkaa epäillä, että jotain noilla kahdella on tekeillä, jotain mikä on Leialta salattu. Yksi väärä liike, ja Leia ei ole enää turvassa mökissään. Timo rientää pelastamaan rakastaan, mutta ehtiikö hän ajoissa? Neuvokas Leia ei kuitenkaan jää ihmettelemään, ja tekoälykin muuttuu hiljalleen miltei ystäväksi.

Sarjan päätösosa jättää monta asiaa lukijan mielikuvituksen varaan. Itselleni jäi mielikuva, että ihan normaalia perhe-elämää eivät Leia ja Timo ryhdy elämään. Ja entäs Viivi, jääkö hän tekemään uraa Amerikkoihin? Kirja toden totta nostatti pulssia, ja henkilöitä jäi kaipaamaan. Mitähän seuraavaksi, Pauliina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!