keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Ninni Schulman: Poika joka ei itke

Tammi, 2018

Toinen osa Magdalena Hanssonista kertovaan dekkarisarjaan. Avioeronsa jälkeen Magdalena on palannut poikansa Nilsin kanssa Tukholmasta vanhaan kotikaupunkiinsa Hagforsiin ja työskentelee toimittajana Värmlandspladenissa. Myös vanha rakkaus Petter on taas kuvioissa. Magdalena on hiukan turhautunut työhönsä, ja miettii, oliko kotikonnuille palaaminen sittenkin vikatikki. Nilsinkin  on vaikea saada kavereita pienellä paikkakunnalla. 

Paikkakunnalla on viime aikoina tapahtunut kaikenlaista ilkivaltaa, töherryksiä ja ikkunanrikkomisia ym vahingontekoa. Sitten tapahtuu tuhopoltto, jossa kuolee ihminen. Ja ikävä kyllä tulipalo ei jää ainoaksi. 

Chirister Berglund, Urban Bratt, Petra Wilander sekä Folke Natt och Dag Hagforsin poliisissa tuntuvat olevan koko ajan askelen jäljessä pyromaania. Millaisen hullun kanssa he oikein ovat tekemisissä? Myös Magdalenan työhön paikallislehdessä tulee vauhtia.

Kirjassa kerrotaan paljon myös henkilöiden yksityiselämästä. Magdalenan epäröinnin vuoksi suhteessa Petteriin on ongelmia.Christer on ollut yksinäinen pitkään, mutta nyt hänellä on uusi valo elämässään. Onnella on kuitenkin varjonsa: Christer tuuraa kesälomasijaisena Hagforsin poliisipäällikköä, mutta tekee pahan virheen, jonka vuoksi hänen kollegansa joutuu vaaraan. Maksaako virhe Christerin ylenemisen poliisissa, onko hän rivipoliisina eläkeikään asti? Toisaalta, työ ei ole koko elämä.

Kirjassa kuvaillaan myös tuntemattoman henkilön terapiaistuntoja. Tämä henkilö tuntuu olevan syvällä omassa masennuksessaan ja turhautumisessaan. Mutta onko hän tuhopolttaja?

Loppuratkaisu yllättää, ja kirjassa on tietenkin dekkarin tapaan loppuhuipennus, jossa ihmiset pelastuvat täpärästi. Mutta kaikki henkilöiden yksityiselämään liittyvät asiat jäävät raivostuttavasti kesken. Pitää vaan odottaa kiltisti seuraavaa osaa, ja toivoa parasta heille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!