maanantai 27. elokuuta 2018

Karin Slaughter: Kaunokaiset

Harper Crime, 2016
Kolme sisarusta, Claire, Julia ja Lydia. Julia on kadonnut jäljettömiin nuorena. Claire on onnellisesti naimisissa Paulin kanssa. Kolmas sisar, Lydia, on joutunut nuoruudessaan perheensä hylkäämäksi, koska on väittänyt Clairen miehen Paulin raiskanneen hänet. Niinpä Lydiakin on kadonnut perheeltään huumehuuruihin.

Sitten tapahtuu jotain järkyttävää. Clairen ja Paulin kimppuun käydään sivukujalla. Paul saa veitsen rintaansa ja kuolee Clairen syliin. Claire jää yksin heidän hienoon taloonsa. Rahasta ei ole pulaa, mutta suru on suuri. 

Paulin kuoleman jälkeen Claire alkaa käydä läpi hänen jäämistöään ja törmää kauheisiin asioihin. Paulin kätköistä löytyy murhapornoa sisältävia videokasetteja. Ovatko tapahtumat aitoja vai lavastettuja? Poliisi ei ota asiaa vakavasti, mutta Claire jatkaa asian tutkimista. Claire saa yhteyden myös sisareensa Lydiaan, ja yhdessä naiset alkavat tutkia Paulin asioita, ja yhä uusia hirveyksiä paljastuu. Sisarukset alkavat hahmottaa myös sitä, mitä Julia-siskolle aikanaan on tapahtunut.

Vasta kirjan loppuvaiheilla tajusin, että olen lukenut sen aikaisemminkin. Ilmeisesti olen ahmaissut sen kertahotkaisulla niin, että vasta loppuratkaisu alkoi tuntua tutulta. Lukukokemusta häiritsi hiukan se, että kirja oli mukana kesälomareissulla, ja lukemisessa oli pitkiä taukoja. Psykologinen trilleri kai pitäisikin lukea kertaheitolla alusta loppuun. 

Monta kertaa olin jättämässä kirjaa kesken. Se oli hirveä, ällöttävä, kammottava. Ja kuitenkaan ei voinut laskea sitä käsistäni, kun hirveät tapahtumat alkoivat vyöryä. Tietenkin Lydia ja Claire joutuivat todella pahaan paikkaan loppumetreillä. Clairesta, hyväntekeväisyyttä harrastavasta lapsettomasta luksuskotirouvasta löytyy kuitenkin yllättävää rohkeutta ja neuvokkuutta. Onnistuuko hän pelastamaan sisarensa? Ja selviääkö Julian kohtalo koskaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!