lauantai 26. marraskuuta 2016

Julie Murphy: Dumplin - isosti tai ei ollenkaan

Otava, 2016
Isoperseisille tytöille
 
Willowdean eli Will on lihava, ja sinut asian kanssa. Hän käy koulua ja on iltaisin töissä hampurilaisravintolassa. Sitten tapahtuu jotain kummallista. Työkaveri Bo, komea yksityiskoulun kasvatti, ihastuu Williin. Syttyy lyhyt romanssi, muutamia salaisia hetkiä autossa. Yhtäkkiä Willin kiloista tulee ongelma, ei Bolle vaan Willille itselleen. Miten kukaan niin komea voi tuntea vetoa lihavaan tyttöön? Romanssi loppuu ennenkuin se on ehtinyt kunnolla alkaakaan.

Koulukaveri Mitch pyytää Williä treffeille, ja vaikka ensimmäiset treffit eivät mikään  jättimenestys olekaan, Will ja Mitch päätyvät yrittämään jotain seurustelun tapaista. 
Samaan aikaan pikkukaupungissa järjestettän vuoden kohokohtaa, teinimissikisoja. Kisojen pääjärjestäjä on Willin äiti, joka on voittanut kisat joskus 90-luvulla ja pitää kunnia-asianaan mahtua joka vuosi missikisoissa käyttämäänsä iltapukuun ja juontaa kisat se päällä. Äidin kauhuksi Will ja muutama muu koulun "ruma ja lihava" tyttö päättävät osallistua missikisoihin protestina - sillä bikinvartalohan hankitaan pukemalla bikinit päälle. 

Missikisat aiheuttavat kaikenlaista päänvaivaa, kuten iltapuku. Ne aiheuttavat myös välirikon Willin ja parhaan ystävän Ellenin välillä.  Missikisojen huipennus onkin varsinainen yllätysten summa. Ja miten käy seurustelun Mitchin kanssa, kun upea Bo astuu takaisin kuviohin? Onko lihavan tytön kuitenkin parempi olla sinkku?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!