lauantai 12. marraskuuta 2016

J. M. Ilves: Sorjonen : Nukkekoti

En ole pitkään aikaan innostunut mistään tv-sarjasta, mutta Sorjosen Nukkekodista jaksoin katsoa kaikki jaksot, ja seuraavaakin tarinaa aloitin seuraamaan. Taidolla tehty kotimainen poliisisarja. J.M. Ilves on "taiteilijanimi", jonka takaa löytyy kaksi nimetöntä ammattikirjailijaa. En voi olla arvailematta kuumeisesti ketä.

Kirja seurailee tiiviisti tv-sarjan käsikirjoitusta, ja moni asia, mikä jäi tv-ohjelmassa vähän hämäräksi, selviää kun kirjaa lukee. Oikeastaan olisin toivonut, että olisin saanut kirjan käsiini ennen tv-ohjelmaa, niin olisi ehkä saanut sarjasta enemmän irti. Hyvä näinkin. 

Juonen varmaan useimmat tietävätkin, eli Keskusrikospoliisin huippututkija Kari Sorjonen on siirtynyt perhesyiden vuoksi Lappeenrantaan, missä hän on siirtynyt rikoskomisarioksi vakavien rikosten erikoisyksikköön.  Sorjonen toivoo näin saavansa viettää enemmän aikaa tyttärensä ja vakavasta sairaudesta toipuvan vaimonsa kanssa. Hän joutuu kuitenkin heti tositoimiin, ja rajaseudun rikokset eivät ole ainakaan sen kesympiä kuin pääkaupungin keissit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!