tiistai 26. joulukuuta 2017

Mary Higgins Clark ja Alafair Burke: Kadonnut morsian

Tammi, 2016
Amanda Pierce katoaa jäljettömiin luksushäidensä aattona. Viiteen vuoteen hänestä ei ole kuultu mitään. Etsinnät on lopetettu tuloksettomina.  Viimeisenä epätoivoisena yrityksenä Amandan äiti ottaa yhteyttä Laurie Moraniin. Laurie on tuottajana tv-sarjassa Epäillyt, ja sarja on ennenkin auttanut selvittämään rikoksia.

Niinpä Amandan läheisimmät palaavat hääpaikalle kuvauksia varten. Laurien miesystävä Alex on varsin taitava haastattelija, ja saa seurueen jäsenet paljastamaan enemmän kuin haluavatkaan. Suruunsa juuttuneet vanhemmat ovat eronneet. Charlotta-sisko on ottanut Amandan paikan naisten alusvaatteisiin erikoistuneessa perheyrityksessä Ladyformissa. Paikan, josta hän oli katkera Amandan eläessä. Ja kuinka ollakaan, sulhanen Jeff ja kaaso Meghan ovat rakastuneet ja avioituneet vain vuosi Amandan katoamisen jälkeen. Paikalle kuvausiin tulevat myös Jeffin opiskelukaverit Nick ja Austin. Bestmanina toimi Amandan isoveli Henry, suvun kapinallinen.

Amanda oli eläessään tehnyt testamentin tulevan miehensä Jeffin hyväksi. Jeff ei ole kuitenkaan päässyt käsiksi perintöön, koska Amandaa ei ole julistettu kuolleeksi. Valokuvaajan assistentin kokoelmista löytyy lisää outoja asioita. Varsin monilla olisi ollut motiivi tappaa Amanda. Ennen häitään Amanda on myös heittänyt ystävilleen, että ei olekaan ihan varma, onko tekemässä oikean ratkaisun. Ainakin Sandra-äiti haluaa uskoa, että Amanda on kadonnut tahallaan ja elää uutta elämää jossain kaukana. 

Higgins Clarkin kirjat ovat pitkään jääneet minulta lukematta, kun tuntuivat toistavan itseään. Kadonnut morsian oli kuitenkin toista maata, ei mikään huippudekkari mutta varsin hyvää vatsantäytettä dekkarinnälkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!