keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Suvi Piiroinen: Pahaa parempi

Myllylahti, 2016
Suvi Piiroisen esikoiskirja ja uuden dekkarisarjan aloitus. 9-vuotias Mia katoaa liikuntakerhon jälkeen. Poliisilla ei ole ainuttakaan johtolankaa, mutta pian alkaa tulla vihjeitä tuntemattomasta. Joku tietää jotain Mian katoamisesta, mutta luultavasti hänellä ei ole puhtaita jauhoja pussissaan, kun haluaa pysytellä tuntemattomana. 

Mian äidillä on hiukan arveluttava lisätyö - liittyykö Mian katoaminen jotenkin äidin työhön ja asiakkaisiin? Äiti Mirinda on kuitenkin epätoivoinen ja etsii tyttöään kuumeisesti. Hän kiinnittää Mian kuvia kaupungille ja kyselee hänestä kadulla kulkijoilta. 

Kirjassa tutustutaan rikostutkija Rob Peuraan, jonka perhe-elämää myös kirjassa seurataan. Mian kohtalo koskettaa erityisesti Robia, sillä hänen tyttärensä on Mian koulutoveri ja saman ikäinen kuin Mia. Toinen tuttavuus on rikostutkija Väinö Rossi, joka viettää epäterveellistä, yksinäistä elämää ainoana kumppaninaan kissa nimeltä Kissa. Molemmat olivat mukavia tuttavuuksia ja kiva juttu että heitä saamme seurata seuraavissakin kirjoissa. Kaiken kaikkiaan mielestäni erittäin onnistunut esikoiskirja, ja varmasti tulen lukemaan Suvi Piiroisen seuraavatkin kirjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!