lauantai 16. tammikuuta 2021

Outi Pakkanen: Naistenkutsut

                                                                                    Otava, 2020

"Ainoa asia, mitä jään kuolinvuoteellani harmittelemaan on, etten ehtinyt kaataa kaikkia maailman naisia." Näin toteaa hurmuri ja sometähti Max Luotola samettisella äänellään suorassa tv-lähetyksessä, kun on vähän aikaisemmin kertonut rakastavansa Lotta-vaimoaan ja että he saavat lapsen. Katsomo on täynnä palvovia naisia ja lähetyksen jälkeen Max saa valtavasti viestejä naisilta, jotka harmittelevat sitä, etteivät ole päässeet Maxin kaatamaksi.

Gitte on Maxin assitentti, Netta entinen naisystävä, Jutta entinen vaimo. Kaikki he jumaloivat Maxia mutta tietävät myös miehen pimeän puolen. Sitten Max putoaa toimistonsa portaista ja menettää henkensä. Onko kyseessä onnettomuus vai onko joku työntänyt Maxin alas rappusista? Lottaa, Nettaa, Gitteä ja Juttaa yhdistää muukin kuin nimen kaksoiskirjain - jokaisella heistä olisi omat syynsä ottaa Max hengiltä.

Luin kirjan melkein yhdellä istumalla. Outi Pakkanen kuvailee taitavasti ihmissuhteiden kiemuroita ja pitää sopivasti yllä jännitystä. Tuntuu, että hän parantaa otettaan kirja kirjalta.

 

1 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!