perjantai 25. maaliskuuta 2016

Teija Rekola: Top models

Reuna, 2016
Pieni ja nopealukuinen kirja, mutta ei ihan niin kevyt kuin päältä katsoen luulisi. Noora on koulukiusattu "kirahvi" , Erika koulun kaunotar. Tytöt osallistuvat Laura-lehden mallikisaan, Erika koska tahtoo malliksi Pariisiin ja Noora siivellä. Erikan äiti ei nimittäin mallihömpötystä hyväksy ja Erika haluaa laittaa koko kisaidean Nooran piikkiin.

Erika voittaa kisan, mutta yllättäen myös Nooralle tarjotaan mallisopimusta. 16-vuotiaat tytöt lähtevät yhdessä mallitoimiston leipiin Pariisiin. Alku on hankala ja tie kivinen. Noora on tunnollinen työssään, pärjää ja saa tehdä töitä. Erika ei ymmärrä, että pitää nousta tyvestä puuhun ja heittää homman läskiksi. Noora pääsee urallaan eteenpäin ja saa hyviä kuvauskeikkoja, Erika on katkera ja tyttöjen välit kiristyvät ja menevät lopulta kokonaan poikki.

Mallibisnes on raadollinen. Kun töitä ei heru, Erika ajautuu seksibisnekseen ja huumekoukkuun. Nooralla menee hyvin, mutta hän on tietenkin suruissaan ystävänsä puolesta. Molempien tyttöjen mallin ura päättyy aikanaan, mutta hyvin eri tavalla. 

Kirja on kategoriassa "romanttinen viihdekirjallisuus". Ei kuitenkaan pelkästään hyvän mielen hömppäkirja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!